Uczniowie "piątki" będą cieszyć się z nowych boisk

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Burmistrz Świecia ul. Wojska Polskiego 124,  tel. 52 33 32 323,  faks 52 33 32 311, e-mail  sekretariat [at] swiecie.eu
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475   
    e-mail: daneosobowe24h [at] wp.pl.
  3. Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonywania przez Urząd Miejski w Świeciu ustawowych zadań publicznych określonych m.in. w ustawie z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym oraz w innych regulacjach.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    • uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych (chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej):
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych:
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa.

Świecie, dnia 26 maja 2018 roku

Administrator Danych Osobowych
w Urzędzie Miejskim w Świeciu

Close GDPR info

Uczniowie "piątki" będą cieszyć się z nowych boisk

07 października 2019

Powoli dobiegają końca prace przy budowie kompleksu sportowego przy Szkole Podstawowej nr 5 w Świeciu. Termin oddania do użytku obiektu w sporej mierze uzależniony jest od pogody.

Niemal gotowe jest już boisko do piłki nożnej. Sztuczna trawa jest już docięta na wymiar. Kolejny etap to "szczotkowanie" z użyciem piasku kwarcowego, który wypełniając przestrzenie pomiędzy źdźbłami trawy nadaje jej odpowiednią sprężystość. Równolegle w sąsiedztwie prowadzone są prace przy boiskach z nawierzchnią poliuretanową.

Z myślą o najmłodszych zaprojektowano plac zabaw z nawierzchnią poliuretanową o powierzchni 613 m kw. wyposażony w urządzenia zabawowe i rekreacyjne oraz ławki, kosze na śmieci i stojaki na rowery.

Niewątpliwym udogodnieniem będzie też oświetlenie boisk oraz alejek, które zostaną wyznaczone na terenach zielonych. Bezpieczeństwa mają strzec cztery kamery monitoringu umieszczone na ścianie sali gimnastycznej oraz na słupie oświetleniowym. 

Inwestycja ma zostać zrealizowana do końca października.