Po obu stronach Wisły na rowerze

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Burmistrz Świecia ul. Wojska Polskiego 124,  tel. 52 33 32 323,  faks 52 33 32 311, e-mail  sekretariat [at] swiecie.eu
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475   
    e-mail: daneosobowe24h [at] wp.pl.
  3. Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonywania przez Urząd Miejski w Świeciu ustawowych zadań publicznych określonych m.in. w ustawie z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym oraz w innych regulacjach.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    • uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych (chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej):
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych:
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa.

Świecie, dnia 26 maja 2018 roku

Administrator Danych Osobowych
w Urzędzie Miejskim w Świeciu

Close GDPR info

Po obu stronach Wisły na rowerze

03 lipca 2018
Po obu stronach Wisły na rowerze

Lipiec to czas wakacji, urlopów, wyjazdów… Ale też wyczekiwanego przez wielu rowerzystów rajdu po Powiślu i Kociewiu. W tym roku już po raz czwarty połączy rowerowe trasy po dwóch stronach wiślanego brzegu, tak jak łączy je most, który od paru lat służy przeprawie w tej części Pomorza.

- Lokalna Organizacja Turystyczna KOCIEWIE wspólnie z Urzędem Miejskim w Kwidzynie, Urzędem Miasta i Gminy Gniew oraz Gminą Morzeszczyn i Gminą Smętowo Graniczne serdecznie zapraszamy na kolejną edycję naszej imprezy rowerowej: 4. Powiślańsko-Kociewski Rajd Rowerowy - mówi Piotr Kończewski z LOT KOCIEWIE. - W dniach 21-22 lipca po raz kolejny aktywnie połączymy Powiśle z Kociewiem. Data rajdu nawiązuje do dnia otwarcia mostu przez Wisłę w roku 2013. W tym roku rowerzyści startują po powiślańskiej stronie Wisły, a więc zgodnie z umową, i nazwa jest adekwatna: powiślańsko-kociewski.

Wszystko rozpocznie się o godz. 10.00 na Placu Jana Pawła II w Kwidzynie, skąd uczestnicy ruszą na nieco ponad 50 km trasę przez: Górki, Krzykosy, Otłowiec, Białki, Korzeniewo, Jaźwiska, Tymawę do Gniewu. Tam zorganizowany będzie nocleg w warunkach turystycznych (należy posiadać karimatę i śpiwór - bagaże będą przewożone!). W niedzielę, w drodze powrotnej z Gniewu przez Kociewie na Powiśle do pokonania będzie również ponad 50 km przez: Gogolewo, Majewo, Kierwałd, Smętowo, Opalenie, Korzeniewo do Kwidzyna.

- Zarówno Powiśle, jak i Kociewie to doskonałe tereny do jazdy rowerowej. Co roku planujemy trasy tak, aby pokazać ciekawe zakątki naszych dwóch regionów - podkreśla Jan Kozłowski z Urzędu Miejskiego w Kwidzynie. – Długo oczekiwana budowa i otwarcie mostu przez Wisłę otworzyło te tereny wzajemnie na siebie nie tylko pod względem komunikacyjnym, ekonomicznym czy kulturalnym – jest też wpływ na rozwój turystyki.   

Rajd poza współorganizacją ze strony samorządów Kwidzyna, Gniewu, Morzeszczyna i Smętowa wsparł również finansowo Powiat Tczewski oraz Samorząd Województwa Pomorskiego. Rajdowi towarzyszyć będzie hasło promujące turystykę rowerową w województwie: Pomorskie kołem się kręci.

Zapisów na Rajd można dokonać telefonicznie (58 531 37 41), mailowo (info [at] kociewie.eu) lub poprzez nasz profil na Facebooku (fb.com/lot.kociewie).